Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

remax

Ο μονόδρομος της αυτοδυναμίας

Του Δημήτρη Κρανιά*
Profile picture for user admin
από anagnostis team
ΔημοσιεύτηκεΤρί. 11 Ιουν. 2019
κανέναΣΧΟΛΙΟ

Ακούγοντας σήμερα τον Αλέξη Τσίπρα να παρουσιάζει το πρόγραμμά του στο Μέγαρο Μουσικής είμαστε σίγουροι ότι η αυτοδυναμία της Νέας Δημοκρατίας στις προσεχείς εκλογές καθίσταται μονόδρομος.

Ξεχωρίζουμε τα ψέματα και τις διαστρεβλώσεις, που χωρίς ντροπή ξεστόμισαν όλοι οι ομιλητές. Μείωση του ΕΝΦΙΑ (αν είδατε να έχει γίνει, το είδαμε κι εμείς), 380.000 θέσεις εργασίας (μισθός περίπου 300 ευρώ και μερική απασχόληση), εξαγγελία για ‘’νέα’’ μείωση του ΕΝΦΙΑ (όταν μόλις προχθές ψήφισε την κατάργησή της από τα αντίμετρα), ειδικές διατάξεις για τους ΑΜΕΑ (που υπήρχαν χρόνια πριν), πρόσβαση ανασφάλιστων στο σύστημα υγείας (που ίσχυε από το 2014).

Ξεχωρίζουμε τις επιχειρούμενες διαστρεβλώσεις και τα γκεμπελίστικα ψέματα για το πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας. Επτά ημέρες εργασίας την εβδομάδα, κατάργηση οκταώρου, κατάργηση επιδομάτων, απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων. Μόνο με μαστίγιο δεν είπε ότι θα δέρνουν τους εργαζόμενους, η πρωθιέρεια της διαστρέβλωσης κ. Αχτσιόγλου.

Ξεχωρίζουμε ακόμη τα ‘’επιτεύγματα’’ και την ‘’πραμάτεια’’ του νέου εμπορίου ελπίδας. Γάμος ομοφυλοφίλων, πλεονασματικό ασφαλιστικό, προσλήψεις δημοσίων υπαλλήλων, αυξήσεις κατώτατου μισθού, μείωση φόρων, νέες διατάξεις για τους ΑΜΕΑ. Ξεχνούν βέβαια ότι τώρα η κοινωνία ξέρει τον έμπορο της ελπίδας και δεν αρκούν πλέον τα καθρεφτάκια για τους ιθαγενείς.

Τα ψέματα, η διαστροφή της αλήθειας και το εμπόριο ελπίδας πρέπει να τελειώνουν. Αυτός είναι ο πρώτος και βασικός λόγος για την ανάγκη μιας αυτοδύναμης και ισχυρής κυβέρνησης.

Ένας άλλος εξίσου ισχυρός λόγος είναι ότι για να κυβερνηθεί σωστά αυτή η χώρα χρειάζεται υπεύθυνη πολιτική και υπεύθυνους πολιτικούς. Χωρίς αναγκαστικές συμμαχίες, αλλά με σοβαρές επιλογές, που θα αναζητούν τις συναινέσεις χωρίς υποχρεωτικούς συμβιβασμούς.

Η θέση της χώρας τόσο σε διεθνείς όσο και σε διακυβερνητικούς οργανισμούς θα είναι πλέον ισχυρή όταν γνωρίζουν ότι ο συνομιλητής τους έχει όλη την ευθύνη της διαπραγμάτευσης και των χειρισμών καθώς και ότι ο λόγος του έχει αυξημένη βαρύτητα.

Τέλος, αλλά όχι τελευταίος λόγος από πλευράς σπουδαιότητας, είναι αυτός της λογοδοσίας στους πολίτες. Η κοινωνία θα κρίνει και τον πρωθυπουργό και τα στελέχη του συνολικά χωρίς να έχει κάποιος άλλοθι για τις αποφάσεις του. Η ευθύνη της επιλογής στους πολίτες λοιπόν στις 7 Ιουλίου με σαφές δίλημμα. Αυτοδύναμη και ισχυρή κυβέρνηση εντός και εκτός Ελλάδος η υποχρεωτική συγκυβέρνηση με αποτέλεσμα άτολμες πολιτικές, υποχρεωτικούς συμβιβασμούς και κάποιες φορές μέτρια αποτελέσματα.

* Ο Δημήτρης Κρανιάς είναι μέλος Π.Ε. Νέας Δημοκρατίας

Άνοδος φροντιστήριο Άργος

 

Μαθήματα Μπριτζ στην Αργολίδα

 

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.

HTML με περιορισμούς

  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.