Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

remax

Το Ελεγκτικό Συνέδριο άναψε φυτιλιές

Πολύ κουβέντα έχει σηκώσει απόφαση για διαγωνισμό της Περιφέρειας.
Profile picture for user admin
από anagnostis team
ΔημοσιεύτηκεΣάβ. 15 Ιουν. 2019
κανέναΣΧΟΛΙΟ

Ανταλλαγή δηλώσεων προκάλεσε η απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου, με την οποία κρίνεται «μη νόμιμη» η σύμβαση της Περιφέρειας Πελοποννήσου με τεχνική εταιρία, συμφερόντων προσώπου της οικογένειας Τατούλη.

Συγκεριμένα το Ε' Κλιμάκιο του Ελεγκτικού Συνεδρίου έκρινε κατά πλειοψηφία μη νόμιμο το σχέδιο σύμβασης για την εκτέλεση έργου της Περιφέρειας Πελοποννήσου (Π.Ε. Κορινθίας) "Συντήρηση, αποκατάσταση βλαβών οδικού δικτύου περιοχής Ισθμού", επειδή ο εκπρόσωπος της αναθέτουσας αρχής Πέτρος Τατούλης είναι αδερφός του εκπροσώπου της αναδόχου εταιρείας Βασίλη Τατούλη.

Για το ίδιο θέμα ξέσπασε καυγάς και μεταξύ της Ντίνας Νικολάκου και του ιδιοκτήτη του TV Super Θύμιου Κάππου, που περιορίστηκε σε λεκτική αντιπαράθεση μεταξύ τους.

Νίκας: Εδώ δεν είναι οικογενειακή επίχειρηση

Μιλώντας σε δημοσιογράφους την Τετάρτη το βράδυ ο νεοεκλεγείες Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας δήλωσε μεταξύ άλλων: «Τα παιδιά μας, τα αδέρφια μας και η οικογένειά μας δεν έχουν καμία σχέση με τα δημόσια έργα και τα δημόσια πράγματα. Εδώ δεν είναι οικογενειακή επιχείρηση, ούτε οικογενειακά συμφέροντα. Εδώ είναι τα συμφέροντα του λαού. Αυτά προέχουν και αν καταντήσαμε ως τόπος όπως καταντήσαμε, καταντήσαμε εξαιτίας του τρόπου με τον οποίο διαχειριστήκαμε τα δημόσια πράγματα και κυρίως τα δημόσια οικονομικά».

Περιφέρεια: Θα γίνει αίτηση ανάκλησης της απόφασης

Η ανακοίνωση της Περιφέρειας αναφέρει επί λέξει: "Οι διάφοροι εκπρόσωποι των κομμάτων, που έθεσαν υποψηφιότητα για περιφερειάρχες, συνεχίζουν να περιφέρουν δεξιά και αριστερά, ακόμα και μετεκλογικά, την παντελή άγνοιά τους για τα θέματα της Πελοποννήσου, καθώς και την έλλειψη προγραμματικού λόγου και έχουν αναγάγει ως μοναδικό προσωπικό και πολιτικό τους διακύβευμα τον εξοβελισμό(!) της οικογένειας του Πέτρου Τατούλη, δεν μπορούν πλέον να κρυφτούν.

Η επικείμενη ανοίκεια συνεργασία Νίκα - Δέδε, η οποία είναι προφανές ότι δεν ταυτίζεται σε καμία προγραμματική συμφωνία ή ιδεολογική θέση παρά μόνο στη μοιρασιά θέσεων εξουσίας, θυμίζει τη συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, όπου στη βάση δήθεν «πολιτικής κάθαρσης» ευτέλισε τον δημόσιο διάλογο και την πολιτική ζωή του τόπου. Τα γνωστά «τρωκτικά» της εξουσίας προσπαθούν να παρουσιάσουν ως θησαυρό για την «καταστροφή» του Πέτρου Τατούλη αντίγραφο της πράξης του 5ου Κλιμακίου του Ελεγκτικού Συνεδρίου, που αφορά προσυμβατικό έλεγχο έργου στην Περιφερειακή Ενότητα Κορινθίας, που έχει σύμφωνα με τα πρακτικά της επιτροπής διαγωνισμού αναδειχθεί μειοδότης του έργου «Συντήρηση - αποκατάσταση βλαβών οδικού δικτύου της περιοχής του Ισθμού». Για το διαγωνισμό έχει τηρηθεί απαρέγκλιτα η διαδικασία του άρθρου 98 του νόμου 4412/2016 και η δημοπρασία έχει γίνει σύμφωνα με την ανοιχτή διαδικασία του ΕΣΗΔΗΣ (ηλεκτρονικός διαγωνισμός). Η επιτροπή διαγωνισμού, σύμφωνα με την προβλεπόμενη εκ του νόμου διαδικασία, εισηγήθηκε στην οικονομική επιτροπή την ανάθεση του έργου στον οικονομικό φορέα με την επωνυμία «Β. Τατούλης & Σία Ο.Ε. και Δ.Τ. ΚΑΣΤΑΤ Τεχνική», ο οποίος υπέβαλε τη συμφερότερη οικονομικά προσφορά. Η οικονομική επιτροπή ενέκρινε το πρακτικό του διαγωνισμού ως όφειλε, σύμφωνα με τη νομοθεσία και η απόφασή της νομιμοποιήθηκε από τον ελεγκτή νομιμότητας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης. Οπως προβλέπεται από τη διαδικασία υπογραφής της σύμβασης κάθε δημόσιου έργου, πριν την υπογραφή της οποιασδήποτε σύμβασης υποβάλλεται φάκελος στο αρμόδιο τμήμα του Ελεγκτικού Συνεδρίου προς έγκριση. Στη συγκεκριμένη περίπτωση για πρώτη φορά μετά από εννέα χρόνια, που ακολουθείται πιστά η ίδια διαδικασία για τις αποφάσεις που αφορούν τη συγκεκριμένη και όλες τις εταιρείες, διατυπώθηκε διαφορετική γνώμη από τα μέλη του τμήματος του Ελεγκτικού Συνεδρίου, ενώ η πρόεδρος εξέφρασε άλλη άποψη.

Με δεδομένο ότι πολλές αντίστοιχες συμβάσεις έχουν ομόφωνα εγκριθεί από το ίδιο τμήμα του Ελεγκτικού Συνεδρίου, έχει ήδη ανατεθεί σε νομικό γραφείο η εφαρμογή των διατάξεων του νόμου για άσκηση αίτησης ανάκλησης της συγκεκριμένης απόφασης. Σε ό,τι αφορά τη συκοφαντική για την περιφερειακή αρχή και ψευδή επί της ουσίας άποψη που διατυπώνεται δημόσια για δήθεν μεγάλο ποσοστό έκπτωσης, προς αποκατάσταση της αλήθειας γίνεται γνωστό ότι στο σύνολο των εταιρειών που συμμετέχουν στις διαγωνιστικές διαδικασίες είναι σύνηθες τα ποσοστά έκπτωσης να ξεπερνούν το 60%, χωρίς ποτέ οι αρμόδιες υπηρεσίες να έχουν εκφράσει όποια αντίρρηση ή να έχουν διατυπώσει αντίθετη άποψη. Ενα ζήτημα λοιπόν καθαρά διοικητικής φύσεως και πάγια διαδικασία κατακύρωσης δημοσίων έργων που συνοδεύει απαραιτήτως το σύνολο των συμβάσεων που έχουν υπογραφεί, προσπαθούν να το παραποιήσουν μόνο και μόνο για να συνεχίσουν το σχέδιο «πολιτικής εκτέλεσης» της προσωπικότητας του Πέτρου Τατούλη. Ο Πέτρος Τατούλης έχει δηλώσει παρών και έχει δεσμευτεί στους Πελοποννησίους ότι θα δώσει αγώνα στο πλαίσιο των συλλογικών οργάνων και στην κοινωνία των πολιτών, προκειμένου η πορεία της Πελοποννήσου να μην ανακοπεί και να προστατευτεί η δημοκρατία.

Αναφορικά με τον «θησαυρό» που περιφέρουν διάφοροι, τους ενημερώνουμε ότι είναι «άνθρακας». Η πολιτική ανηθικότητα με την οποία συνεχίζουν να πορεύονται εναντίον του Πέτρου Τατούλη, των συνεργατών του και των οικογενειών τους, με την ακατάσχετη ψευδολογία και συκοφαντία τους, στοιχεία ενός σύγχρονου γκεμπελισμού, θα βρουν την απάντησή τους από το ίδιο το αποτέλεσμα της κάλπης της 26ης Μαΐου, εκεί όπου διατυπώθηκε η άποψη των Πελοποννησίων".

Πετράκος: Ο αγώνας τώρα δικαιώνεται

Ο επικεφαλής της “Αγωνιστικής Συνεργασίας Πελοποννήσου” Θανάσης Πετράκος, μετά τη δημοσίευση της απόφασης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Μετά από 7 χρόνια επιτέλους το Ελεγκτικό Συνέδριο έκρινε ότι είναι μη νόμιμο το σχέδιο σύμβασης για την εκτέλεση έργου μεταξύ της Περιφέρειας Πελοποννήσου και της εταιρείας "Β. Τατούλης και Σία Ο.Ε.". Η απόφαση αυτή δικαιώνει τον αγώνα της "Αγωνιστικής Συνεργασίας Πελοποννήσου" και του επικεφαλής της, ο οποίος από το 2012 είχε καταγγείλει ως μη νόμιμες και μη ηθικές ανάλογες συμβάσεις. Για τον αγώνα μας αυτόν είχα συκοφαντηθεί και υβριστεί. Οφείλω όμως να υπενθυμίσω ότι δυστυχώς τότε όλες οι υπόλοιπες παρατάξεις του Περιφερειακού Συμβουλίου της περιόδου 2011-2015, όπως και όλοι οι περιφερειακοί σύμβουλοι δεν μιλούσαν και δεν αντιδρούσαν για την κατάσταση αυτή. Οπως βέβαια και όταν στη συνέχεια ανέδειξα τα ζητήματα αποστέλλοντας φακέλους και στην τότε κυβέρνηση, στον υπουργό Εσωτερικών της κυβέρνησης Σαμαρά - Βενιζέλου, αλλά και στον γενικό επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης κ. Ρακιντζή, ουδείς ασχολήθηκε με τις καταγγελίες μου. Βέβαια, όπως λέει και ο λαός μας, "κάλλιο αργά παρά ποτέ"».

Άνοδος φροντιστήριο Άργος

 

Μαθήματα Μπριτζ στην Αργολίδα

 

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.

HTML με περιορισμούς

  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.